logo_owv_klein.png
de Osse Watervrienden
 
recreatief zwemmen voor jong en oud 

twitter.png facebook.png

Navigation
Navigation
X

Kraak de code

Wat een mazzel zeg...het was prachtig weer op 13 april!! Een hele mooie dag om in de binnenstad van Oss het spel 'Kraak de code' te spelen.

De Osse Watervrienden hadden een schatkist gevonden, maar die kon niet open, omdat er sloten omheen zaten. Door allerlei opdrachten uit te voeren, konden er sleutels verdiend worden. Welke sleutels zouden op de sloten om de schatkist passen?

Alle deelnemers zijn verdeeld in vier groepen. Met iedere groep ging een begeleider mee de stad in. Op een plattegrond kon je vinden waar de posten in de stad stonden en in welke volgorde je naar die posten moest lopen.

Bij de posten moesten allerlei opdrachten uitgevoerd worden. Soms in de vorm van een puzzel zoals Tangram, Vier plaatjes-Een woord, Welke prins hoort er bij welke prinses?. Er waren ook 'speuropdrachten'. De groep kreeg dan een aantal adressen in de binnenstad mee en moest gaan zoeken welke winkel daar stond. Maar er zaten ook 'doe-opdrachtjes' bij. Wat dacht je van een blokkenpuzzel maken met een geblindeerde duikbril op? Of houten blokjes stapelen, terwijl het winkelend publiek gewoon langs kwam en ook het draaiorgel voor afleiding zorgde.

Door het goed uitvoeren van de opdrachten zijn er heel veel sleutels verdiend! De groep met de meeste sleutels had er wel 19!! Knap hoor!!

De spellenmiddag is afgesloten bij café De Tweede Heer. Daar bleek dat we helemaal niets konden doen met sleutels....er zaten cijferslotjes aan de schatkist.... Maar, niet getreurd, er zat bij de schatkist ook een lijst met allemaal codes. Hoe meer sleutels je groepje inleverde, hoe meer codes er van de lijst werden gestreept en hoe sneller jouw groep dus een slotje open kon krijgen.

Toen alle slotjes geopend waren, vonden we in de schatkist een brief: 'PROFICIAT, jullie hebben de codes weten te kraken. Straks krijgen jullie allemaal nog een schatkistje dat je lekker zal smaken'.

Voordat iedereen weer naar huis ging, was er voor alle deelnemers nog een klein schatkistje met snoepjes er in. Al met al was het een hele gezellige dag!!!

Hieronder nog enkele foto's van deze gezellige middag!!

Zoals het er nu naar uitziet, gaan we in november weer een 'Watervrienden Op Het Droge'-spellenmiddag houden.

Zomervakantie

Laatste keer zwemmen op vrijdag 5 juli. Eerste keer zwemmen na de vakantie vrijdag 23 augustus.

Lees verder

Fotoverslag Spellenmiddag 'De Osse Watervrienden spelen buiten'

Fotoverslag van de spellenmiddag van 13 april met als thema 'De Osse Watervrienden spelen buiten'

Lees verder

Fotoverslag Spellenmiddag 'Race je rot'

Fotoverslag van de spellenmiddag van 21 april met als thema 'Race je rot'

Lees verder

Nieuwe voorzitter

Tijdens de ALV van 20 maart is Hugo Theunissen benoemd tot nieuwe voorzitter!

Lees verder