logo_owv_klein.png
de Osse Watervrienden
 
recreatief zwemmen voor jong en oud 

twitter.png facebook.png

Navigation
Navigation
X

Fotoverslag Spellenmiddag 'Zoekt en gij zult vinden'

 

Zaterdag 5 november was het weer zover....een frisse, kleurrijke, nieuwe editie van Watervrienden Op Het Droge met als thema 'Zoekt en gij zult vinden'.
Bij binnenkomst in de gymzaal zijn de kinderen verdeeld in vier groepen en voor iedere groep stond een koffer klaar in het midden van de zaal. Echter, de koffers zaten op slot, er zaten extra sloten omheen én er zat een hangslot door de handvatten van de koffers.
 
Het eerste spel was gesitueerd in de kleedkamer. Daar was een soort spinnenweb van rood-wit lint gespannen en de sleutel van het hangslot was er verstopt. Alle kinderen mochten tegelijk gaan zoeken, kris-kras over het lint heen en er onderdoor. Het was een drukte van jewelste  en het fanatisme spatte er vanaf. Toen de juiste sleutel gevonden was en de koffers los van elkaar waren, kon het spellencircuit beginnen.
 
In de gymzaal stonden allerlei spellen uitgestald. Het was één grote 'speurtocht'. Er moesten materialen gesorteerd worden. Pingpongballen werden per bouwhelm met een blik er op vervoerd naar een weegschaal. De lengte van Iris, Evelien en Judith moest gemeten worden met behulp van een (kort) meetlint, een liniaal en een bolletje touw. Er moesten bouwwerkjes nagebouwd worden. Er moesten vragen juist beantwoord worden. Er moest een parcours geblinddoekt afgelegd worden om vervolgens in de boodschappenmand het juiste mini-boodschapje te vinden en er moest een rebus opgelost worden. Als je dit met je groep goed deed, werd telkens duidelijk wat de volgende opdracht was of je verdiende daarmee de sleutel van één van de hangslotjes om de koffer van je groep.
 
Uiteraard was er tussendoor tijd voor een mandarijn, een beker ranja en een snoepje. Hoewel,....veel tijd werd daar niet voor genomen, want iedereen was zo fanatiek dat er rap weer door gespeeld werd. De eerste koffer ging zo snel open (einde spel) dat we nog tijd over hadden om wat renspelletjes te doen.
 
Bekijk maar snel de foto's. Die spreken voor zich.

Zomervakantie

Laatste keer zwemmen op vrijdag 5 juli. Eerste keer zwemmen na de vakantie vrijdag 23 augustus.

Lees verder

Fotoverslag Spellenmiddag 'De Osse Watervrienden spelen buiten'

Fotoverslag van de spellenmiddag van 13 april met als thema 'De Osse Watervrienden spelen buiten'

Lees verder

Fotoverslag Spellenmiddag 'Race je rot'

Fotoverslag van de spellenmiddag van 21 april met als thema 'Race je rot'

Lees verder

Nieuwe voorzitter

Tijdens de ALV van 20 maart is Hugo Theunissen benoemd tot nieuwe voorzitter!

Lees verder