Fotoverslag Spellenmiddag 'De Alleskunner(s)'

Zaterdag 12 november 2022 was het eindelijk weer zover: na twee jaar wachten kon en mocht er weer gespeeld worden in de gymzaal!!  Maar liefst 18 kinderen hadden zich aangemeld om mee te doen met de spellenmiddag met als thema 'De Alleskunner(s)'.

Bij binnenkomst werden er 4 groepjes gevormd. De spellen werden deels gespeeld mét het eigen groepje en deels individueel, waarbij je wel punten kon verdienen vóór je eigen groepje. Er werd fanatiek gestreden tijdens allerlei 'makkelijke' opdrachten. Nou ja, 'makkelijk'....dat viel soms best een beetje tegen...

Er werden onder andere frisbees gegooid, vliegtuigjes gevouwen en gegooid, tennisballen doorgegeven via dakgoten, met hoepels gerold en door hoepels heen gekropen met elkaars handen vast. Maar ook bekers stapelen, al rennend met washandjes 3 op 'n rij spelen tegen een ander groepje en met pingpongballetjes stuiteren, stonden op het programma.

Had je een spel gewonnen, dan verdiende je punten. Heel goed gedaan. Had je verloren, dan was je een bofkont: dan mocht je namelijk een kijkje nemen in de schatkist. Hierin zaten allerlei mini-boodschappen verstopt, die je moest onthouden. Aan het einde van de middag kon je extra punten verdienen door zoveel mogelijk dingen op te noemen, die je in de schatkist had zien liggen.

Tussendoor waren er twee korte pauzes met wat te drinken, appels en mandarijntjes - gesponsord door biologische tuinderij De Twee Linden uit Reek - en een lekker snoepje.

Al met al was het een gezellige, zeer geslaagde spellenmiddag, waaraan de kinderen en alle begeleiders veel plezier hebben beleefd.